Producten & Collecties

Meest gestelde vragen

Bij Moosey’s werken we met 14k gold plated sieraden. De term gold plated wordt soms op verschillende en soms misleidende manieren gebruikt. Dit kan een beetje verwarrend zijn. Gold plated houdt eigenlijk alleen in dat er een laagje goud over een basis heen wordt gegoten. Dit zegt echter niks over het materiaal van de basis onder het goud laagje. Bij de gouden sieraden van Moosey’s wordt er gewerkt met een laagje geelgoud en bij de zilveren sieraden wordt er gewerkt met een laagje witgoud. De basis van de sieraden van Moosey’s zijn Stainless Steel, koper of 925 Sterling silver. Hoe weet ik van welk materiaal een sieraad gemaakt is? Dat kun je altijd terugvinden bij een product onder specificaties.

Alle sieraden bij Moosey’s hebben een basis van koper of van stainless steel. Gold plated sieraden zijn een perfect alternatief voor goud. Houdt er wel rekening mee dat de levensduur van gold plated sieraden niet hetzelfde is als die van echt gouden sieraden. Maar als jij je gold plated sieraden genoeg liefde en aandacht geeft, heb je er zeker lang plezier van. Echter speelt de zuurgraad van jouw huid ook mee bij het slijten van het laagje goud over de sieraden. Hoe zuurder, hoe sneller het laagje zal worden aangetast en hoe sneller het materiaal onder het laagje zichtbaar wordt. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om je gold plated items zo lang mogelijk mooi te houden: 

  • Vermijd water, parfum en andere huidverzorgingsproducten
  • Draag je sieraden niet tijdens het sporten
  • Berg je sieraden op als je ze niet draagt
  • Draag de sieraden niet als je last hebt van een ontstoken of geïrriteerd oor, door de ontsteking kan de zuurgraad van je huid veranderen waardoor de oorbel kan verkleuren.
Het verzorgen van je gold plated sieraden is essentieel om zo lang mogelijk van je sieraden te kunnen genieten. 

 

Omdat de sieraden van Moosey’s zijn geplated met echt goud hoef je je hier geen zorgen over te maken. De sieraden zijn zeer geschikt voor mensen met allergieën.